Fonmoney -

Tradiția Dragobetelui

Romania DragobetePe 14 februarie se sărbătorește internațional Ziua Îndrăgostiților, binecunoscuta zi a Sfântului  Valentin. În ceea ce privește românii, aceștia au de două ori ocazia de a se bucura de o astfel de sărbătoare, care în ultimul timp a devenit din ce în ce mai celebră. Conform tradiției, pe data de 24 februarie în România se serbează Dragobetele, o sărbătoare veche ce cunoaște chiar mai multe nume în tradiția românească.

Dragobetele, denumit și „Cap de primăvară” sau „logodnicul păsărilor”era considerat fiul babei Dochia, un iubăreț convins, care marca nu doar începutul unei povești de dragoste, dar și începutul primăverii. Cu ocazia Dragobetelui, fetele și băieții obișnuiau să se îmbrace în portul popular și plecau în căutarea florilor de primăvară. În jurul prânzului, la întoarcerea în sat fiecare baiat își alegea “preferata inimii”, iar dacă și el era plăcut de aceasta urma un sărut lung în fața tuturor, fapt ce însemna începutul iubirii dintre cei doi.

Se spune că de Dragobete nu aveau loc doar diferite logodne, dar cei care participau la tradițile acestei sărbători urmau să fie sănătoși și voioși tot timpul anului.

Cu toate că obiceiurile legate de această sărbătoare sunt celebrate doar în unele regiuni ale României, un lucru este cert: tinerii îndrăgostiți de astăzi au încă un motiv în plus de a-și sărbători iubirea, de a lua o cină romantică în oraș sau de a admira buchete de flori superbe.

Cum ar fi oare, dacă am încerca în fiecare zi să fim atenți și iubitori ca de Dragobete sau de ziua Sfântului Valentin?

The financial service is provided by Easy Payment and Finance, EP, S.A., with its registered office at Calle Gran Vía 51, 6ºC - 28013 - Madrid. Easy Payment and Finance, EP, S.A., is registered with the Bank of Spain with reference number 6849, a Spanish licensed financial institution regulated by the Bank of Spain.

Part of the service is Mi Envío Entidad de Pago, S.L., with registered office at Avinguda de Francesc Cambó, 17, 1st floor (08003 - Barcelona). Mi Envío is registered with the Bank of Spain under reference number 6926, as an authorised financial institution.

The technical service is provided by Fonmoney GmbH, located at Alser Strasse 21/6, 1080 Vienna, Austria.