Fonmoney -

Ce reprezintă codul IBAN?

 

Ce este codul IBAN?

Prescurtarea IBAN provine de la International Bank Account Number, ce reprezintă un cod unic de identificare la nivel internațional, menit să faciliteze plățile interbancare.

Astfel, la orice transfer bancar fie la nivel național, fie la nivel internațional este nevoie de codul IBAN, un cod deținut de toată lumea care bineînțeles deține un cont bancar.

Cum este format codul IBAN?

Lungimea codului IBAN depinde de țara în care este deschis contul bancar respectiv.

De exemplu, în cazul României, codul IBAN este format din 24 de caractere, reprezentând următoarele:

- Primele două caractere reprezintă țara (în cazul României: RO)

- Următoarele două cifre reprezintă un număr de control, generate special pe baza unui algoritm.

- Apoi, următoarele 4 cifre reprezintă banca emitentă a contului bancar.

- Restul caracterelor (16 cifre) sunt de asemenea generate special.

Ceea ce este interesant la codul IBAN este faptul că ne indică informații privind destinatarul, chiar dacă expeditorul nu indică niciun detaliu. Prin intermediul codului IBAN se poate identifica astfel beneficiarul plății.

Cum pot verifica dacă IBAN-ul este corect?

Accesând următorul Link https://www.ibancalculator.com puteți verifica dacă un anume cod IBAN este corect sau nu. Aici veți primi informații referitoare nu numai la corectitudinea IBAN-ului, ci și detalii precum banca emitentă sau codul BIC. În cazul în care codul IBAN nu este corect, acest website vă indică și eroarea. De exemplu, dacă ați uitat o cifră vă va apărea mesajul cu „lungime incorectă”.

Cum pot transfera bani cu Fonmoney cu ajutorul IBAN-ului?

Rapid și ușor! Pentru a face un transfer bancar internațional cu Fonmoney accesați www.fonmoney.ro și selectați de exemplu România, făcând click pe serviciul „Transfer de bani online”. Aici urmează să introduceți codul IBAN al destinatarului și numele acestuia, urmând în cele din urmă să ne indicați câteva date personale pentru a vă cunoaște mai bine. Apoi vă mai rămâne doar să finalizați plata, iar noi să ne ocupăm de restul, mai exact să trimitem banii beneficiarului!

Important: Pentru efectuarea transferurilor de bani cu Fonmoney este necesar doar codul IBAN. NU este nevoie de Codul BIC sau SWIFT.