Fonmoney -

Fonmoney v-o prezintă pe Alina Moise!

Concursul de bloguri organizat de serviciul internațional de reîncărcare prepaid Fonmoney merge mai departe. Astăzi vă facem cunoștiință cu Alina Moise, o persoană care de fiecare dată când are ocazia se mândrește că este româncă! Foarte frumos! Nu mai așteptați, citiți descrierea ei de mai jos, deschideți-i blogul, răsfoiți articolele ei și votați-o pe Facebook prin Like sau Share dacă vă place! Nu v-ați înscris încă în concurs? Puteți face asta acum: www.fonmoney.ro/blog/category/concurs-blog/

Blogul meu este un blog de psiholog: https://eusuntalinarea.wordpress.com/ ; Un psiholog care iubește România!

Eu port tricolorul în suflet.  Nu sunt vorbe mari. Iubesc România de când mă știu. M-am născut cu iubirea asta în suflet, iar poveștile bunicului, erou decorat al războiului de reîntregire, au întărit-o spre a rezista presiunii sistemului, care induce permanent rușinea de a fi român.

Viața noastră are nevoie de iubire pentru a se împlini! Pentru a avea iubire trebuie să înțelegem iubirea totală, necondiționată. Eu am pornit de la iubirea pentru părinți și  pentru România.

Ca psiholog am să vă aduc aminte, că dincolo de orice, patria reprezintă satisfacerea unei nevoi de bază – nevoia de apartenență (din dicționar: nevoia de apartenență înseamnă comuniunea cu cei din jur, apropierea de un grup, acceptarea acestuia - ne învață să respectăm reguli și norme, ne oferă drepturi și responsabilități. În același timp, nevoia de apartenență ne oferă și un cadru sigur și mai plăcut de viață – suntem ființe sociale, și chiar dacă suntem fericiți, nu putem fi pe deplin fericiți singuri).

Deoarece eu cred în puterea exemplului personal, pe blogul meu se află fotografii relevante. Tricolorul îl port în suflet dar și la vedere – el stă la loc de cinste în casa mea și mă însoțește în călatoriile mele.

… cu familia și tricolorul, cu tricolorul pe vârf de munte: în Făgăraș – pe acoperișul României, vârful Moldoveanu; în Ceahlău – pe vârful Toaca, pe vârful Cozia și în Retezat, cu tricolorul la -20 de grade în Piața Universității.

Alina Moise