Fonmoney -

Orange și Telekom se aliază în privința internetului fix și mobil 4G

Cei doi operatori de pe piața telecom din România, Orange și Telekom au semnat la începutul lunii decembrie 2015 un contract prin care să își ofere reciproc acces la rețeaua fixă și mobilă 4G.

După foarte mult timp de negocieri, acest proiect cunoscut sub numele de „Apolodor“ s-a fost finalizat victorios pentru ambii operatori.

Orange România deține o rețea 4G extrem de bine dezvoltată, acoperind 70% din populația României. În ceea ce privește acoperirea 4G Telekom România, se știe că reprezintă doar jumătate din aria de acoperire a operatorului Orange. Totuși Telekom reprezintă o putere în sectorul de rețea fixă de internet cu fibră optică, întrecând radical infrastructura Orange-ului la acest capitol.

Fiind conștienți de succesul pe care l-ar putea avea împreună, Orange și Telekom și-au aliat forțele într-un final, așa încât clienții lor să poată opta pentru un acces atât la rețeaua 4G cât și la rețeaua fixă.

Foarte multe detaltii referitor la costuri nu s-au făcut publice însă conform Ziarului Financiar, Orange ar trebui să plătească Telekom-ului 5 EUR pentru fiecare utilizator, care va beneficia de servicii de internet prin rețeaua fixă. O taxă fixă pentru Telekom nu există încă, cel mai probabil noul aliat al giganticului Orange îi va plăti acestuia în funcție de traficul de internet mobil 4G.

Cum vi se pare această veste? Cu siguranță vă va bucura din moment ce vi se oferă un acces la internet mai bun și mai performant.