Fonmoney -

Semnificația Mărțișorului

1 Martie reprezintă pentru întreaga Românie începutul primăverii și simbolul prieteniei. Firele răsucite cu ață albă și roșie nu ar putea lipsi din peisaj, ar fi ca și când luna martie și-ar pierde parcă menirea.

Deși micile buchețele de ghiocei sunt și ele omniprezente cu această ocazie, nu poate lipsi de lângă ele tradiționalul mărțișor.

Dar care e legenda mărțișorului? Se spune că odată, soarele a coborât pe pământ pentru a participa la o horă dintr-un sat deghizându-se totodată într-un fecior frumos și voinic.  Văzând că soarele a luat chipul unui tânăr voios, zmeul l-a răpit și l-a închis într-o temniță. Simțind lipsa soarelui, un tânăr se hotărăște să pornească în căutarea lui, gata să înfrunte zmeul pentru a-l elibera. În cele din urmă, tânărul reușește să elibereze soarele, însă el moare. Soarele își reia locul pe cer și anunță sosirea  primăverii, readucând totodată întreaga natură la viață. De atunci, 1 Martie este asociat cu mărțișorul a cărui culoare roșie reprezintă sângele tânărului curajos, pe când cea albă scoate în evidență ghiocelul care ia naștere și el odată cu venirea primăverii.

Făcând un salt de la legende la tradiția de astăzi, de 1 martie domnișoarele primesc de la băieți mărțișoare în semn de prietenie și respect. Chiar cu câteva săptămâni înainte de prima zi a lunii martie putem admira numeroasele mărțișoare clasice sau personalizate la diferiții comercianți.

Voi ați cumpărat deja un mărțișor pentru cei dragi vouă?

Dacă nu, nu uitați că www.fonmoney.ro vă stă la dispoziție în orice moment al zilei. Oferiți celor dragi mici cadouri indiferent de ocazie.