Fonmoney -

5 motive pentru care cu siguranță suni acasă din străinătate!

 

➜ Reîncarcă online cartela de România din străinătate sau trimite bani online

 

„Îmi aduc aminte perfect când am plecat de acasă și m-am mutat în Austria. Era sfârșitul lui februarie 2013. Eram extrem de fericită deoarece știam că mă așteaptă un drum nou cu multe oportunități. Pe de altă parte îmi era frică...Îmi lăsam acasă familia, prietenii și un sertar plin cu amintiri alături de oameni dragi, care pe parcurs au contribuit la formarea mea ca și om. Fiind însă o fire ambițioasă mi-am dorit să depășesc acest prag și să o iau pe un drum nou, să îmi demonstrez mie însumi că pot avansa și să acumulez cât mai multe experiențe pe plan internațional. Zis și făcut! Am ajuns în Viena de aproape 3 ani deja. De când am plecat de acasă timpul nu a mai stat în loc!”, spune Sofia Maria P.

„Experiențele ne schimbă. Devenim mai puternici pe de o parte, mai sensibili pe de altă parte, mai dornici de aventură și de cunoaștere. Dar există totuși ceva ce NU SE VA SCHIMBA NICIODATĂ: dorința de a păstra contactul cu cei de acasă, mai ales în momente de maximă bucurie”. Care sunt acestea?

 

Mărirea salariului

„Aș putea spune că este trist că uneori bucuria ajunge să se măsoare în bani, însă din păcate asta este lumea în care trăim. După 2 ani de zile de muncă intensivă am primit mărire de salar! M-am bucurat enorm nu numai din punct de vedere financiar...m-am bucurat sincer că munca mea a fost apreciată. Din păcate știm cu toții că uneori românii nu sunt prea bine văzuți în străinătate, de aceea bucuria a fost de două ori mai mare! Mărire de salar și satisfacția de a demonstra că românii sunt oamenii serioși și că ne ținem de cuvânt! Instant am pus mâna pe telefon și am sunat acasă. O asemenea veste trebuia dată mai departe cât mai repede. A fost o explozie de fericire și motivație!”

 

Găsirea apartamentului perfect

„6 ani la rând Viena a fost în topul orașelor în care se trăiește cel mai bine. Așa și este, fără nicio îndoială. Mijloacele de transport sunt extrem de bine organizate. Punctualitatea, ordinea, disciplina și siguranța sunt puncte forte. Când vine însă vorba de chiria apartamentelor, hmmm....se schimbă puțin situația”. ( Sofia râde și dă din cap) „Cui nu îi place ce e frumos? Așa e construit omul. Evident și apartamentele frumoase și cu un stil aparte costă foarte mult.”  (Sofia zâmbește iar). „De fiecare dată când auzeam prețul unei chirii îmi venea să fac doar stânga împrejur, dar nevoia te obligă să alegi până la urmă cea mai bună și convenabilă variantă chiar dacă nu e probabil 100% pe placul tău. Dar lumea e mică și noi românii suntem mulți și ne ajutăm între noi. Acum 3 luni, cu ajutorul unei prietene din România, care de asemenea avea o cunoștință a unei alte cunoștințe am găsit apartamentul perfect la un preț perfect! 2 ani și jumătate am așteptat acest moment! Am avut noroc, unii așteaptă ani buni de zile! Evident în secunda doi am luat telefonul în mână și i-am sunat pe părinții mei! Trebuia să stabilim doar următoarea dată când să vină în vizită. O cameră vieneză îi așteaptă aici de acum încolo!”.

 

Existența serviciului Fonmoney

„Trăim într-o eră digitală plină de tablete, telefoane mobile... nu orice fel de telefoane mobile ci smart-phone-uri. Trebuie să ținem pasul cu tehnologia, nu avem de ales. Asupra acestui subiect am insistat și la părinții mei pe care într-un final i-am convins să treacă de la clasicul telefon mobil la smart-phone. În plus, i-am convins să renunțe și la abonamentul telefonului mobil în favoarea cartelei prepay. De ce cartela prepaid? Este mult mai convenabilă, oferă nenumărate opțiuni cu minute gratuite, cu internet sau mesaje internaționale. În plus, aici în Austria am auzit de serviciul de reîncărcare online Fonmoney pe care îl folosesc de mai bine de 1 an de zile pentru a le reîncărca părinților cartela de România lunar. Inițial le-am făcut doar o surpriză. Le-am spus să își verifice telefonul pentru că au primit un mic cadou. Apoi au văzut că creditul prepaid le-a fost actualizat și de atunci Fonmoney a devenit o obișnuință la noi în familie. De acum înainte voi începe să fac și transfer de bani online acasă cu Fonmoney.”

 

Sun acasă pentru rețete românești

„Cât am stat în România nu m-am prea interesat de gătit. Pe perioada studenției la Cluj primeam mâncare gata făcută. Era o modă să primim pachete cu mâncare de acasă. Atunci nici măcar nu vedeam acest lucru ca pe o necesitate. Era o bucurie clar, îndeosebi pentru faptul că ne strângeam cu toții din diferite colțuri ale țării și degustam fel și fel de bunătăți. De când am venit în Viena este puțin mai complicat cu pachetul de mâncare.” (Sofia râde). Acum am devenit independentă și încerc să pregătesc singură mâncăruri românești cu care să mă mândresc apoi la colegii mei veniți și ei din alte țări...Oricâte rețete de sarmale, cozonac sau supă aș găsi pe internet, tot trebuie să sun acasă. Rețete ca la mama nu sunt nicăieri!”

 

Am cumpărat bilet de avion! Vin acasă!

„Indiferent cât de repede ne-am obișnui cu cultura unei țări, indiferent că ne-am făcut aici prieteni sau că deja ne simțim ca acasă, cuvântul DOR va exista mereu. Ne simțim ca acasă, dar totuși nu suntem acasă. Da, da, da! O vizită în România de Crăciun, de Paște, de zile de naștere sau indiferent de motiv ne va face mereu inima să ne bată și telefonul să sune insistent! De nerăbdare, de dor, de amintiri, de tot ceea ce are legătura cu locul în care am crescut... . Și atunci? Cum să nu sun să spun că merg acasă?!” ( spune Sofia oftând deja cu un dor enorm în ochi de casă).