Fonmoney -

Atracții turistice în București! O plimbare prin Micul Paris!

Prin intermediul paginii noastre de Facebook vă oferim zilnic o mică parte din România.  Prin blogul nostru dorim însă să creăm o legătură și mai puternică între românii plecați în străinătate și țara noastră! Sperăm să vă încânte acest lucru!

Astăzi vom face împreună turul Bucureștiului și vom aminti câteva dintre cele mai importante atracții turistice ale “Micului Paris.”

Asigurați-vă doar că porniți la drum cu creditul telefonului reîncărcat! Cu siguranță veți avea multe de povestit prietenilor! În acest sens, Fonmoney este mereu aici pentru voi. Cu noi puteți reîncărca Orange, Vodafone sau Telekom (Cosmote) rapid, sigur și fără a vă mai înregistra. Nu mai evitați! Reîncărcați online acum și porniți la drum!

Vom da startul promenadei noastre din parcul Herăstrău, iar apoi ne vom plimba pe Bulevardul Aviatorilor, făcând un mic popas și la Muzeul Antipa. Încet, încet ajungem pe Calea Victoriei unde inspirăm un aer cultural. Aici descoperim Bucureștiul de altă dată, cu clădiri impozante precum Casa VernescuAteneul Român  sau Palatul Regal, care adăpostește actualul Muzeu Național de Artă.

Admirând în continuare clădirile vechi, dar cu un stil aparte înaintăm pe Calea Victoriei... Vom lăsa în dreapta noastră Cercul Militar Național situat în apropierea parcului Cișmigiu, unul din cele mai potrivite locuri pentru a petrece un sfârșit de săptămână în aer liber.

Pas cu pas, ne apropiem și de Centrul Istoric al capitalei, dar nu înainte de a fotografia arhitectura deosebită a Casei de Economii și Consemnațiuni sau cea a Muzeului Național de Istorie.

Aerul boem al  centrului vechi ne ademenește, așa încât nu putem refuza să nu ne pierdem măcar pentru o jumătate de oră pe străduțele din zona Lipscani. Cu ce ne întâlnim aici? Întâi descoperim mica Mănăstire Stavropoleos situată chiar pe Strada Stavropoleos, una din cele mai “bătătorite” străduțe din această zonă.  Pe strada alăturată răsare Banca Națională a României înconjurată de alte clădiri cu flair boem! Să nu uităm de pasajul Villacrosse, cunoscut și sub numele de Valea Regilor unde putem savura o cafea bună! După așa o plimbare lungă...parcă ni s-a făcut foame, așa că vom mânca într-unul din cele mai cunoscute restaurante din București: Carul cu Bere. Practic este imposibil de ratat aici o ciorbă tradițională în pâine!

Dar, să ne grăbim, căci încă mai avem de străbătut Bulevardul Unirii din apropierea Pieței Unirii.

Odată ce am ajuns și aici, vom vizita și Palatul Parlamentului (Casa Poporului), cea de-a două cea mai mare clădire din lume. Este oarecum imposibil de descris în cuvinte enormitatea acestei clădiri, mai ales privind-o din interior! Vă vom ține totuși în suspans și vă învităm să o descoperiți voi singuri.

Bucureștiul mai are însă multe de oferit! Uneori este o surpriză nu doar pentru turiști ci și pentru proprii locuitori.

Așadar, nu evitați să-l descoperiți sau...pentru unii nu încetați să-l redescoperiți!

Micul Paris vă așteaptă!