Fonmoney -

Cum puteți prelungi viața bateriei telefonului?

Dacă mai demult telefonul mobil era considerat un lux, astăzi este un obiect esențial pentru noi, fără de care nu ne-am mai putea imagina viața de zi cu zi. Cum altfel am putea comunica cu familia sau cu prietenii noștri dacă nu prin intermediul lui? Fără dar și poate, telefonoale mobile sunt omniprezente și ne ajută să fim la curent cu știrile cotidiene, însă din păcate au un mare minus...bateria!

Cu siguranță ați trăit până acum cel puțin un moment în care bateria telefonului v-a lăsat exact atunci când vă doreați mai puțin. În cazul de față facem referire în mod special asupra smartphone-urilor, care dacă pe de o parte ne pot face viața mult mai ușoara, pe de altă parte ne pot da și bătăi de cap atunci când vine vorba despre reîncărcarea bateriei.

Din cauza autonomiei scăzute a acumulatorului, utilizatorii de smartphone-uri trebuie să își încarce telefonul în fiecare zi. Asta în cel mai bun caz! Uneori, dacă îi utilizăm funcțiile la maxim, suntem nevoiți să ne încărcăm telefoanele cel puțin o dată pe zi. O grijă în plus, căci trebuie să fim mereu atenți să nu ne uităm încărcătorul acasă, sau să sperăm că cineva din ne poate împrumuta unul în caz de nevoie. Să nu uităm și faptul că pe parcursul timpului, reîcărcarea repetata a telefonului duce automat la slăbirea acumulatorului, scurtându-i astfel durata de viață.

Probabil cele de mai sus nu sună foarte promițător, însă am hotărât să nu vedem total chiar atât de negru! Cu puțină atenție putem contribui la prelungirea vieții bateriei telefonului nostru.

Uitați aici câteva trucuri:

- Se recomandă reîncărcarea telefonului înainte ca acesta să se descarce complet.

- Odată ce ați conectat telefonul la o sursă de încărcare nu uitați de el! Odată ce bateria s-a încărcat 100%, deconectați telefonul de la sursa de alimentare, prevenind astfel supraîncălzirea lui ce poate afecta și componentele interne.

- Nu îl lăsați în mod îndelungat expus la soare sau în locuri în care este foarte cald. Conform specialiștilor, la o temperatură de peste 25 de grade capacitatea bateriei începe să scadă.

- Setați luminozitatea ecranului între 60% și 70% sau poate chiar la nivelul minim.

- Activați internetul doar atunci când aveți nevoie de el. Veți crește autonomia bateriei în mod considerabil! – În cazul în care funcția WIFI este activată și sunteți într-o zonă în care nu exsită Wireless, telefonul dvs. va continua să caute rețele active la care să se poată conecta ceea ce duce la consumarea bateriei. Același lucru se întâmplă și într-o zonă în care nu există semnal. În acest caz se recomandă închiderea telefonului mobil pentru a preveni căutarea de rețele.

- Dezactivați funcțiile Blotooth, GPS sau autosincronizarea conturilor. În plus, odată ce ați folosit o aplicație nu uitați apoi să o închideți.

- Dezactivați vibrațiile. Consumă mult mai multă bateria decât soneria normală.

- Alegeți setarea „Update manual“ pentru aplicații. Există cazuri în care update-ul nu funcționează corspunzător, rulând în acest caz în zadar.

După cum puteți vedea, există doar câteva reguli simple prin care vă puteți ajuta telefonul să supraviețuiască mai mult. Nu este chiar atât de greu! Sau?