Fonmoney -

Ce înseamnă SEPA și care e avantajul de a face un transfer de bani cu Fonmoney?

 

 

➜ Trimite bani în România cu Fonmoney - 100% sigur, rapid și ușor la un curs valutar excelent!

 

Zona unică de plăți în euro (Single Euro Payments Area) sau pe scurt SEPA a fost implementată cu scopul de a crea o zonă geografică în interiorul căreia procesul de plăți în EUR la nivel european să fie mai rapid, mai ușor și mai convenabil.

 

În interiorul SEPA milioane de locuitori și firme pot efectua transferuri de bani în moneda EURO. Indiferent de locație, plățile SEPA trebuie să respecte aceleași condiții, drepturi și obligații.

 

Introducerea monedei EURO a dus la ușurința procesului de efectuare a transferurilor de bani internaționale. Până de curând, plata pentru diferite bunuri, servicii sau transferuri de bani dintr-o țară în alta nu au fost chiar ușoare. De cele mai multe ori, durata unui transfer de bani internațional dura prea mult și în plus, beneficiarul nu primea întreaga sumă de bani. Acum însă, prin existența SEPA, transferul de bani (EUR-EUR) în zona euro este mai rapid, mai transparent și mai sigur.

 

Ce este o plată SEPA?

Plata SEPA este o plată în EUR a cărei bancă beneficiară se află în una din cele 33 de țari* (Lista statelor membre SEPA o găsiți la finalul acestui articol) din spațiul SEPA. Practic SEPA se referă la transferurile de bani ce se realizează dintr-un cont bancar deschis în EUR în alt cont bancar în EUR. De obicei, astfel de plăți sunt avantajoase pentru firme cu afaceri la nivel internațional pentru plățile de bunuri sau servicii. Plățile SEPA pot fi efectuate și de persoane fizice care dețin un cont deschis în EUR și doresc să transfere bani în alt cont de EUR, fie că acesta este deschis în țara în care se află expeditorul, fie că este deschis în străinătate.

 

Care sunt caracteristicile unei plăți SEPA?

- Moneda de plată este euro

- Destinatarul trebuie să se afle în una din țările din zona SEPA

- Suma trimisă beneficiarului se va credita în totalitate

- Pentru plățile SEPA este necesar codul IBAN (pentru conturile bancare ale clienților) și codul BIC (pentru a putea identifica furnizorii de servicii de plată)

 

De ce este mai avantajos transferul de bani cu Fonmoney față de transferul SEPA?

Avantajul la Fonmoney constă în faptul că puteți efectua un transfer de bani internațional din EUR în RON, față de SEPA, prin care puteți trimite bani doar din EUR-EUR. Prin SEPA se pot efectua și transferuri din EUR în alte valute, însă banca este cea care va face conversia. Astfel în funcție de bancă se vor înregistra anumite costuri legate de conversie, acestea depinzând de fiecare bancă în parte.

 

EXEMPLU: Dacă vă aflați în Italia unde aveți deschis un cont în EUR și vreți să trimiteți bani într-un cont bancar din România deschis în RON puteți face asta cu Fonmoney extrem de avantajos. La Fonmoney orice transfer de bani EUR-RON (indiferent de sumă) poate fi efectuat fără comosion. Da, da,da! Exact așa cum vedeți: 0 € comision.

 

În schimb, dacă ați face o un transfer bancar SEPA, sunteți obligat să faceți transferul de bani într-un cont deschis în EUR (banca urmând să facă conversia) asta însemnând că beneficiarul va pierde din suma de bani trimisă în momentul în care se va efectua schimbul valutar din EUR în RON.

 

Prin Fonmoney îi puteți trimite destinatarului din România suma de bani direct în EUR rapid, comod și avantajos. Astfel, nu este necesar ca beneficiarul să aibă un cont deschis în EUR.

 

Care sunt celelalte beneficii de a trimite bani cu Fonmoney?

- Cel mai bun curs valutar EUR-RON: Fonmoney vă oferă mereu un curs valutar avantajos și actualizat; în fiecare moment beneficiați de un curs EUR-RON real.

- Transfer de bani rapid: Transferul de bani durează între 1-2 zile lucrătoare. Beneficiarul poate primi banii chiar în aceași zi în care ați efectuat transferul, bineînțeles, asta depinzând și de banca la care îi este deschis contul.

- Siguranță și securitate avansată: La Fonmoney atât datele dvs. cât și banii dvs. se află în siguranță. Ca și instituție specializată de plată sub licența Autorității de Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA) siguranța banilor dvs. este garantată.

- Echipa de Serviciu Clienți: Scopul nostru este să ne satisfacem clienții 100%. De aceea, ne puteți contacta oricând la adresa [email protected] Ne va face plăcere să vă răspundem la întrebări sau să auzim părerea dvs.

 

*Care sunt țările din zona SEPA?

- Statele membre SEPA din zona euro: Austria, Belgia, Cipru, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxembourg, Malta, Olanda, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania

 

- Statele membre SEPA din zona non-eur: Bulgaria, Cehia, Croația, Danemarca, Marea Britanie, Romania, Suedia, Ungaria.

 

- State mebre SEPA, non-membre UE: Elveția, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino