Fonmoney -

Cum se alege baba în luna martie?

Baba_484x252pxLuna martie este nu numai o lună plină de cadouri ci și de tradiții și superstiții.

La 1 martie nu numai Mărțișorul ci și babele vestesc sosirea primăverii! Legenda babelor este extrem de veche, practic nici nu se mai cunosc rădăcinile ei, însă generațiile românești au avut grijă să ducă mai departe această poveste și tradiție, care până la urmă face luna martie mai specială!

Baba Dochia, cea care aduce iarna în fiecare an, începe la 1 martie să își dea jos cele 9 cojoace, unul câte unul așa încât în fiecare zi devine mai cald...sosind în cele din urmă mult așteptata primăvară.

Legenda spune că între 1 – 9 martie fiecare poate să își aleagă o babă.

Cum anume?

- Puteți să vă alegeți baba în funcție de ziua de naștere. De exemplu, dacă sunteți născut între data de 1 sau 9 a oricărei luni, atunci baba dvs. va fi formată din cifra respectivă. De exemplu, dacă sunteți născut/născută pe data de 5 iulie, baba dvs. va fi pe data de 5 martie.

V-ați născut într-o zi formată din două cifre? Aunci baba dvs. se va calcula adunând cele două numere. De exemplu, dacă v-ați născut pe 16 decembrie, baba dvs. va fi 7 martie, adică 1+6=7

- Conform tradiției, babaa se alege după ziua de naștere însă nu e obligatoriu. Puteți alege o dată oarecare între 1 și 9 martie.

Acum, odată ce v-ați ales baba, sperăm să aveți parte în această zi de mult soare! Se spune că dacă în ziua în care v-ați ales baba este o zi frumoasă așa vă va merge tot anul: veți fi sănătoși, voioși și mărnimoși.

Noi tindem totuși să credem, că deși vremea nu va ține neapărat cu baba noastră tot vom fi fericiți, optimiști și cu inima mare. Sperăm că și voi, doar cei dragi vouă așteaptă să fie suprinși cu mici atenții indiferent de ocazie! Și pentru asta, noi, www.fonmoney.ro/romania vă stăm la dispoziție cu orice reîncărcare Orange, Vodafone sau Telekom. Rapid, simplu și avantajos, fără necesitatea de a vă crea un cont de utilizator.