Fonmoney -

Cum trimit bani din străinătate în România?

Reincarca_acum

Cum trimit bani din străinătate în România? O întrebare foarte des întâlnită nu doar în rândul românilor stabiliți în străinătate, ci și în rândul tinerilor care pleacă pentru o perioadă scurtă de timp la studii sau internship-uri.

Dat fiindcă este un subiect destul de complex, vă vom prezenta care sunt metodele la care apelează românii din străinătate pentru a-și ajuta financiar familia din România.

Există două modalități de a trimite bani. Fie online, fie offline. Prin online înțelegem transferul de bani electronic adică, acel transfer care se realizează de obicei online, prin cont bancar. În cazul acesta, atât expeditorul, cât și destinatarul trebuie să dețină un cont bancar. Transferul de bani offline are loc prin intermediul agențiilor de transfer de bani autorizate, mai exact, acele agenții unde expeditorul trebuie să se prezinte cu un act de identitate valid și unde (de obicei) se va completa un formular cu numele persoanei care va primi banii.

În ceea ce privește transferul online de bani, de cele mai multe ori sunt preferate băncile care oferă o oarecare încredere și siguranță. Pe lângă bănci, mai există diferite agenții specializate în transferul de bani, însă din păcate în majoritatea cazurilor toate au taxe de procesare destul de piperate. Pentru o sumă de 100 EUR costurile de tranzacție încep de la 4.5% și pot crește chiar și până la 14%; Pentru o sumă de 300 EUR comisionul începe de la 3.5% și poate atinge 7,67%.

Dezavantajul acestor agenții de transfer monetar constă în faptul că există o limită de bani ce poate fi tranzacționată. Unele firme și-au restricționat valoarea trimisă la 5000 EUR, 7000 EUR sau 10000 EUR fie săptămână, fie pe o singură tranzacție. Foarte rar se permite o tranzacție mai mare de 10000 EUR, de 50000 EUR să nici nu mai vorbim.

Când sumele tranzacționate depășesc 2000 de EUR, de cele mai multe ori datele expeditorului vor fi arhivate, acesta trebuind totodată să prezinte și dovada venitului.
Pe scurt spus, în ceea ce privește transferul de bani există atât avantaje cât și dezavantaje în funcție de cerințele și posibilitățile fiecăruia.

Cu Fonmoney însă, transferul de bani online spre România este mai rapid și mai avantajos decât prin alte agenții sau bănci. La noi, beneficiați de:

✔ Excelent curs valutar EUR - RON

✔ Rapiditate: Banii ajung în contul destinatarului în maxim 2 zile lucrătoare. 

✔ Siguranță și confidențialitate

✔ 0 € comision la orice transfer 

Alături de noi puteți trimite bani și sub formă de credit prepaid:

V-ați gândit însă cum ar fi să trimiteți sume mai mici de bani în România direct pe telefon, fără a mai fi nevoie de înregistrare? Acest lucru este acum posibil cu www.fonmoney.ro/romania. Altfel spus, dacă vreți să reîncărcați online cartela Orange, Vodafone sau Cosmote familiei sau prietenilor din România puteți face asta doar în câteva secunde urmând câțiva pași simpli.

Acum orice încărcare online a cartelei prepay este mai simplă decât o joacă. Orice încărcare electronică Orange, Vodafone sau Cosmote poate fi realizată de oriunde, chiar și din străinătate, la orice oră. Încercați Fonmoney și veți vedea cât de ușor puteți reîncărca online cartela prepay în România din Italia, Germania, Franța, Anglia, Spania, Norvegia...mai pe scurt din orice colț al lumii.

Dar voi, cum trimiteți bani în România? Ce modalități preferați?